ASANAtomija 3; Biomehanika kolenskega sklepa in stabilizacija v asanah

1. del, Jan Pravst
Biomehanika kolena podkrepljena s sodobnimi medicinskimi in anatomskimi dejstvi. Pasivna in aktivna stabilizacija, viscerosomatska povezava in nevro/arterio dinamske lastnosti kolenskega sklepa prikazane s teoretično razlago, slikami in demonstracijo zgoraj navedenih odnosov.

2. del, Robert Hönn
Ne glede na obliko položaja v prostoru se podpora strukture telesa dogaja z razporeditvijo teže med skelet, ligamente, mišice in vsa vezna tkiva, ki nam omogočajo zadrževati obliko v prostoru. Že rahla sprememba oblike (asane) silo teže na telo sprejema in podpira drugače.
V praktičnem delu se bomo sprehodili skozi različne telesne položaje in opazovali, kako lahko silo teže maksimalno podpremo z aktivacijo mišične strukture.

KAJ?
WS Biomehanika kolenskega sklepa, teorija in praksa
KDAJ?
5.11.16, 9.30-12.30
CENA 40/30 EUR
(znižana cena velja za člane Točke joge, Pot joge in člane Yoga Yame)
ZAKAJ?
Ker je uporabno za vse, ki s telesom raziskujejo različna gibanja ali tiste, ki so v preteklosti kolenski sklep že poškodovali!

Jan Pravst je manualni terapevt, ki je svojo kariero začel kot terapevt tradicionalne kitajske medicine. Zaradi širokega nabora in profila pacientov je željo po znanju razširil na Akademiji za manualno terapijo.
Koncal je obdobje študija Strukturnega bodywork-a, sistema mehkotkivnih tehnik in biomehaničnih študij, ki sta ga zasnovala Tom Myers in James Earls, od katerega je tudi osebno prejel mnogo ur treninga in precej znanja.
Sledi kurikulumu Visceralnih in Nevralnih manipulacij v organizaciji Barral inštituta, mednarodnega osteopatskega inštituta za razvoj in izobraževanje v smeri visceralnih, žilnih in neuro manipulacij. Učiteljem in praktikantom joge v Sloveniji se je predstavil na Ljubljana Yoga Conference 2015.

Robert Honn se je rodil leta 1971 v Ljubljani. Praksa joge je stalnica njegovega vsakdana od leta 1996, ko se je z jogo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena v prometni nesreči. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in s časom oblikoval svoj stil prakse. Da bi bila slika razumevanja občutka sebe še bolj celovita, je praktikant Aikida od leta 2000 dalje. Telesno inteligenco raziskuje tudi skozi različne oblike gibanja kot so kontaktna improvizacija in instinktivna dinamika giba. Verjame predvsem v Prakso.
Robert Hönn , ERYT (ekspirienced registered yoga teacher) je:
– Od leta 2001 do danes je vodil že več kot 4000 ur skupinskih vadb joge, več kot 400 individualnih ur joge.
– Leta 2009 je posnel avtorska DVDja Hatha flow sadhana in Vinjasa flow sadhana.
– Leta 2011 je v samozaložbi izdal knjigo Mahabharata in joga.
– Leta 2011 je ob sebi zbral skupino učiteljev in ustvaril TOČKO JOGE, ki ponuja tečaje joge na treh lokacijah v Ljubljani.
– Leta 2012 je registriral šolo joge RYS Joga Do

 

Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217