Mednarodni dan joge, 21.6.

Joga je starodavna disciplina, katere cilj je izolirati naravo zavesti od materialne komponente posameznika. Skozi tisočletja se je razvijala in se prilagajala prostoru in času. Nemogoče je trditi, da pripada kateremu koli stilu ali tradiciji. Različne prakse, različne tradicije joge so se oblikovale s časom in tako nagovarjale različne osebe in to je eden od ključnih razlogov, da je joga postala del svetovne dediščine.

V Joga združenju Slovenije (JZS), smo iz spoštovanja do joge in različnosti njenih praks oblikovali skupnost, kjer v želji promocije dobrobiti prakse joge združujemo skoraj 100 učiteljev različnih tradicij in različnih praks. Iskreno verjamemo, da se joga lahko dotakne slehernika in tako izboljša kvaliteto bivanja vsem nam.

Ob mednarodnemu dnevu joge, 21. 6. 2016, smo pripravili različne intervencije v javen prostor, ki se bodo odvile v tednu od 18. 6. 2016 – 25. 6. 2016. Pričakujete lahko prakse joge, pogovore na temo joge, branje poezije, katera se je prepletala s prakso joge in še in še…  V torek, 21. 6. 2016, različni učitelji JZS vabimo na brezplačno prakso, kjer lahko jogo srečate tudi vsi, ki je do danes morda še niste spoznali.

Seznam vseh dejavnosti in lokacij bo objavljen na spletni strani www.sensa.si in na spletni strani JZS.

 

Praksa joge je metoda, s pomočjo katere lahko postanemo boljša oblika sebe. Bolj zadovoljen posameznik pa sooblikuje tudi skupnost, v kateri živi in deluje. Joga ima tako moč spremeniti svet.

Postani živ!
Izstopi iz sivine povprečja. Vsak dan je. Le ti dogodkom rišeš predznake. Vedno je namreč tvoj odnos tisti, ki okoliščine vrednoti. S prakso joge ne boš postal bogatejši, ne boš imel dražjega avtomobila, ne boš imel več denarja.

A pozor!
Lahko se zgodi, da boš temu, kar imaš, pripisal drugačen pomen. In morda boš spoznal, da je bogastvo skrito v odnosih z okolico, družino in prijatelji. Morda boš večkrat rekel ne. Morda boš več časa namenil svoji družini.

Si upaš?

 

Mednarodni dan joge je odličen dan za nov začetek!

Če se nam želite kot član JZS ob mednarodnem dnevu joge pridružiti s svojo lokacijo/studiem in organizirati brezplačno prakso joge, nam prosim (najkasneje do 8. 6. 2016) pišite na info@joga-zdruzenje.si in navedite:
  • svoje ime / ime studia
  • lokacijo
  • uro
Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217