ASANAtomija 1

Kaj počnemo s telesom v prostoru, ko potujemo iz asane v asano?
Kaj počnemo s telesom, ko navidezno mirujemo?

Jan Pravst in Robert Hönn vas vabiva, da se udeležite uvodne delavnice ASANATOMIJE. Delavnica bo služila kot uvod in hkrati delovala kot zaključena celota razumevanja človeškega telesa v gibanju in statični izvedbi posameznih asan.

Delavnica bo vsebovala tako teorijo kot prakso.
CENA:
60/50* EUR
Znižana cena velja za člane TOČKE JOGE.
KJE: Studio Telodrom, Kolarjeva 45a
KDAJ: 12.3.16,
8.00-14.00

Jan Pravst je manualni terapevt, ki je svojo kariero začel kot terapevt tradicionalne kitajske medicine. Zaradi širokega nabora in profila pacientov je željo po znanju razširil na Akademiji za manualno terapijo.
Koncal je obdobje študija Strukturnega bodywork-a, sistema mehkotkivnih tehnik in biomehaničnih študij, ki sta ga zasnovala Tom Myers in James Earls, od katerega je tudi osebno prejel mnogo ur treninga in precej znanja.
Sledi kurikulumu Visceralnih in Nevralnih manipulacij v organizaciji Barral inštituta, mednarodnega osteopatskega inštituta za razvoj in izobraževanje v smeri visceralnih, žilnih in neuro manipulacij. Učiteljem in praktikantom joge v Sloveniji se je predstavil na Ljubljana Yoga Conference 2015.

Robert Honn se je rodil leta 1971 v Ljubljani. Praksa joge je stalnica njegovega vsakdana od leta 1996, ko se je z jogo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena v prometni nesreči. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in s časom oblikoval svoj stil prakse. Da bi bila slika razumevanja občutka sebe še bolj celovita, je praktikant Aikida od leta 2000 dalje. Telesno inteligenco raziskuje tudi skozi različne oblike gibanja kot so kontaktna improvizacija in instinktivna dinamika giba. Verjame predvsem v Prakso.
Robert Hönn , ERYT (ekspirienced registered yoga teacher) je:
– Od leta 2001 do danes je vodil že več kot 4000 ur skupinskih vadb joge, več kot 400 individualnih ur joge.
– Leta 2009 je posnel avtorska DVDja Hatha flow sadhana in Vinjasa flow sadhana.
– Leta 2011 je v samozaložbi izdal knjigo Mahabharata in joga.
– Leta 2011 je ob sebi zbral skupino učiteljev in ustvaril TOČKO JOGE, ki ponuja tečaje joge na treh lokacijah v Ljubljani.
– Leta 2012 je registriral šolo joge RYS Joga Do
——————————————————————————————————————————–

Janov prispevek k delavnici bo temeljil na biomehaniki, ne samo mišično skeletnih struktur, temveč tudi večkrat spregledanih živcev, žil, plasti ovojnic, žlez in seveda notranjih organov. Zaradi obsežnosti tematike in časovne omejenosti bomo povzeli najpomembnejše strukture in lastnosti posameznih tkiv v določenih položajih, predvsem pa bo to pomembna vzpostavitev temeljev za globje razumevanje dogajanja v našem sistemu med gibanjem in v posameznih statičnih pozah.

Robert je pripravil praktično raziskovanje teorije- skozi enako zaporedje asan in gibanja v prostoru se bomo podali 2x.
Prvič brez konkretnejših navodil, drugič pa bomo teorijo prenesli v prakso…

 

Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217