BREZPLAČNI obiski joge, 1.9.- 21.9.19

Nova sezona trka na vrata, naslednjo nedeljo začnemo na polno v Trans4matorju, potem pa 3 tedne dnevi odprtih vrat!!!!!
Prideš, po želji vsak dan, ostaneš na enem ali več klasih, vsak dan, dopoldne, popoldne, ni, da ni!!!!
Da slučajno ne bi kdo rekel, da se danes nič zastonj ne dobi …
Oglej si naš URNIK!

a KAKŠNE PROGRAME IMAMO?

#HathaFlow, #Vinjasa
(dinamičen program hatha joge)
Telesno zahtevna praksa prepleta elemente hatha joge, borilnih veščin in qigonga, z namenom ustvariti telo, sposobno gibanja v več ravninah. Poleg gibljivosti se z vadbo razvija tudi moč telesa. Tečaj omogoča postopno učenje ter vas hkrati usmeri v bolj zahtevno obliko RAJA joge. Vadba je primerna za bolj razgibane in fizično pripravljene osebe, ki v naglici vsakdana niso popolnoma opustili športnih aktivnosti ter nimajo resnih fizičnih omejitev. Je kreativna oblika, ki je pogosto zanimiva za aktivne osebe, ki so s težavo popolnoma statični. Razvoj sposobnosti za umiritev prihaja skozi gibanje. Zahtevnost se prilagaja skupini, zato je primerna vadba tako za začetnike kot tudi poznavalce. Flow pristop tudi nemiren um pripravi na notranjo prakso joge, na RAJA jogo.

#AbhyasaVairaghya
2 učitelja. Popolna nenavezanost, #Vairaghya na učitelja, na katerikoli pristop prakse joge, #Abhyasa, ob rednosti prakse. V Patnajalijevih Joga Sutrah Abhyasa Vairaghya predstavlja temeljno sidrišče umiritve miselnih vzorcev. Pričakovati nepričakovano. Še bolje. Ne pričakuj ničesar. Ker lahko pride VSE.
Od asane, pranajame, krije, mudre, bandhe, mantre, dharane, dhiyane do … mah, kaj bi govoril. Pridi in vidi.
Najbolj eksperimentalen in kreativen program program Šole joge RYS Joga Do.

#Raja
(radža joga = kraljevska pot joge)
Raja joga je novejši izraz za klasično, Patanjalijevo Asthanga jogo, ki jo je ta podrobno zapisal v Joga Sutrah. Vsebuje integracijo vseh osmih krakov jogijske prakse: sledenje vrlinam etike in morale, asana, pranajama, introspekcija, osredotočanje in meditacija. Namen Raja joge je potovati mimo nepotrebnih identifikacij uma s telesom, mislijo, pričakovanjem … Cilj prakse je izolacija esence tega, kar nas loči od nežive narave od materialne strukture telesa, misli ali občutka.
Če je praksa joge sadna kupa, je raja joga jagoda na vrhu nje …♥️

#Jnana
(gjana joga = pot znanja in modrosti)
Temelji na znanju, pridobljenem iz različnih filozofskih besedil in starih spisov, ki ga praktikant (sadhaka) poskuša ponotranjiti skozi prakso asan, pranajame in meditacije. Program ponuja eksistencialna vprašanja brez sugeriranja “pravilnega” odgovora. Učitelj pokaže, a vendar ne pove, kaj gledati …♥️

#BHAKTI
Zapri oči. Odpri srce …♥️

#Karma
(karma = pot delovanja)
Delovanje brez usmerjenosti na plodove početja, mimo nepotrebnih miselnih vsebin s pomočjo asan in pranajame proti točki spontane osredotočenosti.
Program Karma joge je darilo učiteljev Yoga Yame vsem vadečim in je brezplačen.♥️

#Hatha
Vadečega z uporabo asan, pranajame, čistilnih tehnik telesa in osredotočanja pripravi na vsakodnevne napore in okrepi njegovo zaznavo do te mere, da lahko postopoma napreduje na mentalno bolj zahtevne programe Raja, Karma, Bhakti ali Jnana joge. Program je primeren za vsakogar, ki se želi naučiti celovitega delovanja, ko so telo, dih in um zbrani v eni točki pozornosti. Praksa hatha joge je eliksir, ki napolni vse ravni našega zavedanja.

#NadaRestorative
(regenerativna praksa z zvočno kopeljo)
Skozi nežno prakso asan, pranajame in meditacije na zvok proti umiritvi uma in celostni sprostitvi ob zvokih gonga, tibetanskih posodic ali umirjajočega ritma ponavljajoče se mantre.

BODYWORK
uporabna praksa, s pomočjo katere boste svoje telo pripravili na varno in učinkovito izvedbo asan. Kaj pričakovati? Gibanje v treh ravninah. Dinamična zaporedja asan. Uporaba telesa v statičnih položajih. Način izolacije šibkih členov telesa.

CONTACT
Skozi gibanje partnerja in sebe v prostoru raziskujemo polnost dotika in praznost nasprotja. Tehnike gibanja različnih veščin služijo sprejemanju sile, ki prihaja v naš prostor. Ne upiramo se ji, pustimo, da v nas ustvari spremembo, ki je potrebna, da ostajamo stabilni v prostoru. Gibalni vzorci aikida, taijija, plesa in kontaktne improvizacije posamezniku postavljajo okvir telesnih in mentalnih omejitev.Različni vzorci gibanja razbijejo rutino in razvijajo nove možnosti gibanja v znanih okoliščinah.

#INDIVIDUALNIprogramJOGE
Potrebujete spremembo? želite v svoje življenje vnesti več miru, pridobiti sposobnost koncentracije, prebuditi svoje telo, morda preseči svoje trenutne omejitve? Imate zatrpan urnik? Vam skupinske vadbe ne ustrezajo? želite obravnavo, ki se prilagodi vašemu življenskemu stilu? Individualen program vam je pisan na kožo. Na uvodni uri se jasno začrtajo cilji posameznika in program se iz ure v uro približuje namenu, ki je zastavljen. Z individualnim programom se naučite učinkovito delovati na vse ravni svojega življenja, aplikativnost jogijskih tehnik je uporabna tako v zasebnem kot v poslovnem svetu. Prilagojeno posamezniku program poveže delovanje telesne, razumske, čustvene in energetske ravni našega bivanja …♥️
več na 041 70 36 77 (Robert)

Kaj je vadba joge, ali potrebujem začetno predznanje, ali sem dovolj gibčen…?
Pridi. Preveri sam.
Gibčnost ali ne- gibčnost ni ovira praksi joge. Umetnost je prilagoditi se trenutnemu stanju in izhajti iz njega, brez pričakovanj.

Joga je notranja disciplina, je potop v umirjeno polje zavesti. Ko um ne skače iz ene ideje sebe na drugo, je RESNIČNOST resnično resnična.
#NajboljSemKoMeNi #IamNotYourGuru

#TočkaJoge
#tečajjoge septembra. Urnik je že na spletki, link: http://www.jogado.com/#section_urnik
Stay tuned!
#učiteljskitečajjoge, Pričetek 14.9.19.
LE ŠE ENO PROSTO MESTO!
Info in prijave na info@jogado.com

Šola joge #RYSJogaDo
www.jogado.com
#YogaYama
#Trans4mator #Telodrom #plac172
#Yama #GymByYama

Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217