Krishna Das. Petkov filmski večer v Yoga Yami.

Krishna Das je danes pojem – človek, ki je po vsem svetu populariziral petje kirtana, indijske prakse čaščenja (bhakti) s prepevanjem imen božanstev. Kirtan je praksa Srca. In prav to, kako odpreti srce univerzalni božanski ljubezni, je osrednje vprašanje, ki je usmerjalo Krishna Dasovo življenje. Duhovno iskanje ga je pripeljalo k slovitemu učitelju Neem Karoli Babi, po gurujevi smrti pa je zapadel v globoko duhovno in osebnostno krizo. Vedel je, da se lahko iz nje izkoplje samo s petjem kirtana, a hkrati ni želel podleči demonom slave … Film o iskanju in tem, kaj je na duhovni poti mogoče zares najti, je topel, človeški, iskren, ganljiv, presunljiv … in tudi izjemno zabaven!

Po ogledu filma boste na temo bhakti lahko poklepetali s Tino Košir in Robertom Hönnom, morda spili kakšen čaj in se podružili …
Morda … pa kakšno zapojemo?
🙂

Dogodek je brezplačen, dobrodošli so prostovoljni prispevki, ki jih nakažete BOTRSTVU.
https://www.boter.si/O_botrstvu/p/3337

The Story of Krishna Das

In 1970, Jeffrey Kagel walked away from the American dream of rock ‘n’ roll stardom, turning down the chance to record as lead singer for the band soon-to-be the Blue Oyster Cult. Instead, he sold all his possessions and moved from the suburbs of Long Island to the foothills of the Himalayas in search of happiness and a little-known saint named Neem Karoli Baba. ONE TRACK HEART: THE STORY OF KRISHNA DAS follows his journey to India and back, witnessing his struggles with depression and drug abuse, to his eventual emergence as Krishna Das, world-renowned spiritual teacher and Grammy nominated chant master.

Featuring interviews with Ram Dass (LSD Icon Richard Alpert), Rick Rubin (Grammy Award winning Producer), Sharon Salzberg (NY Times bestselling author), Daniel Goleman (two-time Pulitzer Prize nominee), and many others.

Musical score by J Mascis (Dinosaur Jr) & Devadas.
https://www.onetrackheartmovie.com/

 

Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217