DNEVI ODPRTIH VRAT in VPISI v tečaje joge

Različni učitelji. Različni pristopi. Različno oblikovani programi.
Ker je nesmiselno kupovati mačka v žaklju, lahko naše programe BREZPLAČNO preverite na
DNEVIH ODPRTIH VRAT od 4.9.17-22.9.17.

Dopoldanski programi se pričnejo 18.9.17!
Program FreeFlow joga v Yoga Yami se prične 11.9.17.

NOVITETE na urniku!
Z veseljem vam sporočamo, da se nam letos lahko pridružite na kar nekaj novih programih. Ne spreglejte:
HATHA joga 1, Trans4mator, Natašo Đukić
Nežna joga, preplet asan, pranajame in sprostitve.
– ARM BALANCE joga, Trans4mator, Zoran Maksimović
Klas poln izzivov. Stoja na rokah ANYONE?
– Free FLOW joga, Yoga Yama, Eva Rakušček
Fluidnost. Dih. Pozornost. Gibanje. in še več …
– HATHA joga 1-2, Yoga Yama, Metka Zupančič
Jutranji program HATHA joge, zahtevnost primerna skupini!

URNIK:

 

 

 

HATHA FLOW, Vinjasa (dinamičen program hatha joge)
Fizično zahtevna vadba, osnovana na stilu Ashtanga Vinyasa serije 1, 2 in 3. V prakso vklučujemo tudi elemente borilnih veščin in qigonga, z namenom ustvariti telo, sposobno gibanja v več ravninah. Poleg gibljivosti se z vadbo razvija tudi moč telesa. Tečaj bo omogočal postopno učenje ter vas hkrati usmeril v bolj zahtevno obliko hatha joge. Vadba je primerna za bolj razgibane in fizično pripravljene osebe, ki v naglici vsakdana niso popolnoma opustili športnih aktivnosti ter nimajo resnih fizičnih omejitev. Je kreativna oblika hatha joge, ki je pogosto zanimiva za aktivne osebe, ki so s težavo popolnoma statični. Razvoj sposobnosti za umiritev prihaja skozi gibanje. Zahtevnost se prilagaja skupini, zato je primerna vadba tako za začetnike kot tudi poznavalce.

HATHA JOGA
Vadečega z uporabo asan, pranajame, čistilnih tehnik telesa in osredotočanja pripravi na vsakodnevne napore in okrepi njegovo zaznavo do te mere, da lahko postopoma napreduje na mentalno bolj zahtevne programe Raja, Karma, Bhakti ali Jnana joge. Program je primeren za vsakogar, ki se želi naučiti celovitega delovanja, ko so telo, dih in um zbrani v eni točki pozornosti. Praksa hatha joge je eliksir, ki napolni vse ravni našega zavedanja.

INDIVIDUALNI PROGRAM
Potrebujete spremembo? želite v svoje življenje vnesti več miru, pridobiti sposobnost koncentracije, prebuditi svoje telo, morda preseči svoje trenutne omejitve? Imate zatrpan urnik? Vam skupinske vadbe ne ustrezajo? želite obravnavo, ki se prilagodi vašemu življenskemu stilu? Individualen program vam je pisan na kožo. Na uvodni uri se jasno začrtajo cilji posameznika in program se iz ure v uro približuje namenu, ki je zastavljen. Z individualnim programom se naučite učinkovito delovati na vse ravni svojega življenja, aplikativnost jogijskih tehnik je uporabna tako v zasebnem kot v poslovnem svetu. Prilagojeno posamezniku program poveže delovanje telesne, razumske, čustvene in energetske ravni našega bivanja…
več na 041 70 36 77 (Robert)

RAJA JOGA (radža joga = kraljevska pot joge)
Vsebuje integracijo vseh osmih krakov jogijske prakse: sledenje vrlinam etike in morale, asana, pranajama, introspekcija, osredotočanje in meditacija. Namen Raja joge je potovati mimo nepotrebnih identifikacij uma s telesom, mislijo, pričakovanjem…Cilj prakse je izolacija esence tega, kar nas loči od nežive narave od materialne strukture telesa, misli ali občutka.

JNANA JOGA (gjana joga = pot znanja in modrosti)
Temelji na znanju, pridobljenem iz različnih filozofskih besedil in starih spisov, ki ga praktikant (sadhaka) poskuša ponotranjiti skozi prakso asan, pranajame in meditacije. Program ponuja eksistencialna vprašanja brez sugeriranja “pravilnega” odgovora. Učitelj pokaže, a vendar ne pove, kaj gledati…

BHAKTI JOGA (bakti = pot predanosti in ljubezni)
Mantre, razvijanje čutenja in predaje, sprejemanje in povezovanje, poglabljanje osredotočenosti skozi prakso pranajame in meditacija so orodja, ki vadečega približajo njegovemu osebnemu idealu.

KARMA JOGA (karma = pot delovanja)
Delovanje brez usmerjenosti na plodove početja, mimo nepotrebnih miselnih vsebin s pomočjo asan in pranajame proti točki spontane osredotočenosti.
Program Karma joge je darilo učiteljev Yoga Yame vsem vadečim in je brezplačen. Na koncu programa prostor očistimo in ga pripravimo za sledeče vadbe.

NADA RESTORATIVE JOGA (regenerativna joga z zvočno kopeljo)
Skozi nežno prakso asan, pranajame in meditacije na zvok proti umiritvi uma in celostni sprostitvi ob zvokih gonga, tibetanskih posodic ali umirjajočega ritma ponavljajoče se mantre.

BODYWORK
uporabna praksa, s pomočjo katere boste svoje telo pripravili na varno in učinkovito izvedbo asan. Kaj pričakovati? Gibanje v treh ravninah. Dinamična zaporedja asan. Uporaba telesa v statičnih položajih. Način izolacije šibkih členov telesa.

CONTACT

Skozi gibanje partnerja in sebe v prostoru raziskujemo polnost dotika in praznost nasprotja. Tehnike gibanja različnih veščin služijo sprejemanju sile, ki prihaja v naš prostor. Ne upiramo se ji, pustimo, da v nas ustvari spremembo, ki je potrebna, da ostajamo stabilni v prostoru. Gibalni vzorci aikida, taijija, plesa in kontaktne improvizacije posamezniku postavljajo okvir telesnih in mentalnih omejitev.Različni vzorci gibanja razbijejo rutino in razvijajo nove možnosti gibanja v znanih okoliščinah.

Kaj je vadba joge, ali potrebujem začetno predznanje, ali sem dovolj gibčen…?

Pridi. Preveri sam. Gibčnost ali ne- gibčnost ni ovira praksi joge. Umetnost je prilagoditi se trenutnemu stanju in izhajti iz njega, brez pričakovanj.

 

 

Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217