Učiteljski tečaj joge Šole joge RYS Joga DO, 6.4.24, level 1, 300 ur

Obiskovanje klasov joge bi lahko poimenovali joga tabletka. Lajf te premetava sem ter tja, ampak nekako si odkril prakso joge in ugotovil, da se po tečaju počutiš manj nahajpanega, manj živčnega, manj pod pritiskom. Kul. Morda si ugotovil, da ti tečaj joge nudi višji nivo osredotočenosti, pozornosti, zaznave in si zato bolj prisoten. Kul. Morda si ugotovil da ti obiskovanje določenih klasov joge dobro stimulira tvoje telo in da mu um vedno sledi. Kul. Vse to je kul. A joga tabletka je še vedno le tabletka. Prideš na klas, učitelj te vodi skozi neko prakso, tvoj um se ugasne odvečnega, um iz skakanja v prej in potem stopi v zdaj, sprostitev je izvrstna, prideš domov, večer je lep, naslednji dan si še kar ok, počasi pa tabletka prakse joge popusti. Da si ok, moraš vzeti novo. In izbira, da 3-5x na teden hodiš na klase joge, je super izbira.
Ampak.
Obstaja možnost naučiti se, kako si pripraviti svojo tabletko. Obstaja možnost opolnomočenja tehnik prakse joge na tebi primeren, avtentičen način. Ni vse prrimerno za vsakogar. Na učiteljskem tečaju joge (vedno ga obišče vsaj 50% ljudi, ki si ne želijo poučevati) pridobiš razumevanje prakse in posameznih tehnik do te mere, da lahko pripraviš okusno jed sebi in drugim.
A to pomeni, da boš po učiteljskem tečaju joge razsvetljen?
Najbrž ne. Sem pa prepričan, da boš jasno vedel, kje si.
OK, kako zraven?
Preprosto.
Pokličeš Roberta na 070772713 in se dogovorita za srečanje. Predstavil ti bo potek program, lahko ga boš karkoli vprašal in bistveno, ugotovil boš, ali je Robert človek, od katerega bi se želel učiti. To je bistveno. Kaj in koliko boš dobil od programa učiteljskega tečaja joge, je predvsem odvisno od tega, koliko se z glavnim nosilcem programa slišiš. Ali Robert govori jezik, ki ga slišiš? Kaj ti govori notranji občutek?
Prisluhni.
Če si v dvomih, ali če občutek ni ok, predlagam, da poiščeš še kakšnega izvajalca programa učiteljskega tečaja joge. Zaupaj občutku. Zaupaj Sebi.
Pričnemo 6.4.24.
Rok trajanja 1 leto.
Program obsega 11 vikendov (dva vikenda pred poletjem, ostali od septembra do aprila 25) in redno obiskovanje ur klasov joge.
Glavni nosilec programa je Robert Hönn , ERYT (ekspirienced registered yoga teacher), IRJU
– Od leta 2001 do danes je vodil že več kot 5000 ur skupinskih vadb joge, več kot 600 individualnih ur joge.
– Leta 2009 je posnel avtorska DVDja Hatha flow sadhana in Vinjasa flow sadhana.
– Leta 2011 je v samozaložbi izdal knjigo Mahabharata in joga.
– Leta 2011 je ob sebi zbral skupino učiteljev in ustvaril TOČKO JOGE, ki ponuja tečaje joge na treh v Ljubljani.
– Leta 2012 je registriral šolo joge RYS Joga Do.
– Učitelji šole Joga Do poučujejo jogo tako v Sloveniji kot v tujini.
Strokovna EKIPA učiteljskega tečaja RYS Joga Do:
Pregled razvoja duhovnih smeri Vzhoda: Tina Košir
Aplikacija anatomije v prakso asan: Robert Hönn,
Uvod v asane: Miha Potočnik, Iyengar yoga
PROGRAM učiteljskega tečaja vsebuje:
1. Splošni jogijski del usposabljanja: 60 ur
Splošna anatomija in fiziologija (30 ur), jogijska kineziologija (8 ur), pregled zgodovine joge in klasičnih jogijskih besedil (12 ur), osnove športnega treniranja (5 ur)
2. Specialni jogijski del usposabljanja: 170 ur
Asane (40 ur), pranajama (15 ur), meditacija in joga nidra (20 ur), osnove manter, muder, krij in bandh (10 ur), energetska anatomija (15 ur), filozofija joge, jogiska etika in joga kot življenski slog (20 ur), principi statične in dinamične vadbe (20 ur), jogijska didaktika in pedagogika (15 ur), učne delavnice (15 ur).
3. Hospitacije: 70 ur
VSE URE: 300 ur
POGOJI ZA DOKONČANJE USPOSABLJANJA
Pogoj za pristop k izpitu je 100% prisotnost na teoretičnem in 100% prisotnost na praktičnem delu.
Udeleženci opravljajo izpite iz jogijskih vsebin ter iz splošnih predmetov. Izpit iz jogijskih vsebin je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.
1. Teoretični del iz Anatomije in fiziologije (pisno).
2. Teoretični del iz Teorije joge (pisno).
3. Praktični del
4. Diplomska naloga na različne teme v povezavi s prakso joge
Izpit se ocenjuje kot “opravil” ali “ni opravil”.
Poleg praktičnega in teoretičnega izpita mora udeleženec uspešno opraviti tudi 70 ur hospitacij.
Pogoj za dokončanje usposabljanja so opravljene vse izpitne obveznosti.
Vpisni pogoji:
– min 2 leti prakse joge
(pri tistih, ki se učiteljskega tečaja udeležite le zaradi lasnega koraka naprej in ne planirate učiti, to ni obvezen pogoj. Diplomo lahko pridobite 2 leti po opravljenem učiteljskem tečaju in po 2 letih prakse joge.)
– vsaj pasivno znanje angleškega jezika (vsa literatura, potrebna za učiteljski tečaj je v slovenskem jeziku, ogromno literature, ki jo priporočamo pa je v angleškem jeziku)
– osebni razgovor
Trajanje programa: minimalno 300 ur, cca 1 leto
Cena programa: 1750 EUR/2000 EUR*
* znižana cena velja ob plačilu tečaja v celoti.
Šola joge Joga Do je registrirana pri mednarodni zvezi joge Yoga Alliance in pri Joga združenju Slovenije, JZS.
Po opravljenem tečaju se lahko s pridobljeno diplomo registrirate pri Yoga Alliance in pridobite naziv registered yoga teacher, RYT 200
in pri JZS in pridobite diplomo RJU 300.
Program je sestavljen na način, ki poda vse potrebne kvalitete za organizacijo posamezne ure ali tečaja. Po opravljenem tečaju udeleženci prejmejo diplomo LEVEL 1 –HATHA YOGA TEACHER.
Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217