BITI ali IMETI?

Prihaja cas, ki smo ga iz obredja povezovanja uspeli spremeniti v nakupovalno mrzlico. Lahko plavamo s tokom, si nadanemo masko veselja in zapravljamo kupe denarja za nesmiselna darila za tiste, ki jih prakticno ne potrebujejo. Lahko ucimo svoje otroke, da je smisel v IMETI in jih od malega ucimo pozabljati na BITI.
Vse to je preprosto. Plavanje s tokom je vedno preprosto…

Lahko pa naredimo kaj drugace.
Morda lahko namesto denarja, ki bi ga zapravili za darila, naredimo piskote in jih odnesemo Kraljem ulice, dom za starostnike, bolnico za otroke?
Mogoce lahko namesto obiskov nakupovalnih centrov oddidemo v naravo? Si mogoce vzamemo cas zase, za refleksijo tega, kaj pravzaprav smo?

Ta trenutek se bom usedel na kolo. Privoscil si bom svoji 2 urci in pol. Pedal ne bom vrtel zaradi rezultata, ta ni pomemben…energijo, ki jo bom vlozil v gibanje, bom podaril spominu.
In popoldne svojim najblizjim, tistim ki jih se lahko objamem. In jim povem, da jih imam rad.

Clovek je le sestevek svojih navad in prepricanj. Tisto, kar ga loci od nezive narave, pa je brez zunanjih kvalitet, dobrih ali slabih.

Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 216