Kaj je moč odvzeti jazu, da se še vedno dojema kot JAZ?

Ali je avto, ko mu zamenjam kolo, še isti avto?
Kaj pa, če mu zamenjam še vrata? Motor? Podvozje?

Črno in belo, dualnost moškega in ženskega principa. Ideja Resničnosti leži preko njiju in vsepovsod vmes. Ideja je relativna, vedno pogojena s tem, koliko je v meni črnega ali belega, koliko je v meni strasti, neznanja ali vrline.

Resničnost je resnična, videnje resničnosti pogosto ne.

Nekoč in nekje.

Od takrat, ko se je prepletek časa in prostora zlil na sliko, sem zamenjal vse celice svojega telesa, odvrgel kakšno identifikacijo ali dve, si nadel kakšno novo, ali dve.

Kdo je torej na sliki?

Ta, ki je na sliki, ni oče. In Ona, samica vseh samic na sliki ni mati. A jaz sem oče in ona je mati. Mati vseh mater.

Torej to nisem jaz? In to ni ona?

#joga je uzrtje neskaljene zavesti in potop v njo, mirujočo med različnimi identifikacijami sebe. In če so se od trenutka na sliki zamenjale vse identifikacije, celo telo, sistem verjetij, vrednot … je zavest ostala nespremenjena v svoji tihi polnosti.

Jutro pred vikendom učiteljskega tečaja.
V kadi po praksi, reset uma.
Kako dati največ neobarvanega?

6.4.24 štartamo z novim

Učiteljski tečaj joge Šole joge RYS Joga DO, 300 ur

Predlagal bi, da se tečaja NE udeležiš, kajti obstaja verjetnost, da boš po njem svet videl drugače. Dreku ne boš več želel praviti samorog, ampak boš vztrajal, da je drek drek. In to zna biti težje od mavričnosti iluzij.

Ko #jaz izgine in le #jazz ostane.

#NajboljSemKoMeNi
#IamNotYourGuru

Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217