Zakaj sem se odločil, da joge pod takimi pogoji, kot so, ne učim?

PCT? NMJ.
O smislu in nesmislu.
Ker vsak vidi le skozi filter svojega uma.
In zvezda, rumena, šestkraka, Davidova morda bode. V oči. V srce. V um.
Taka zvezda je nekoč, nekje, označevala tiste, ki niso pravi. Niso vredni. In ta delitev je vodila daleč. Predaleč.
Pa smo tu.
PCT? NMJ.
In zvezda. Ja, tista, rumena. Šestkraka.
Zvezda kot ozadje napisa. Zvezda kot del sporočila.
In pravi eden:
“se s žrtvami holokavsta primerjat je dno od dna, tak po resnici povedano. res sramota.”
In drugi:
“Aja, a tudi koncentracijsko taborišče za non-PCT obstaja?!”
Ne gre za teorije zarot, ne za ravno zemljo, čipe v cepivu, depopulacijo, ne vem, dodaj po želji. Ne gre za to, da bi bogi, bogi jaz in ti in on, ki se boji nataknit masko pred faco, doživljal to, kar so doživljali ljudje v taboriščih. Ne gre za to, ali si izbral cepljenje ali ne, ali podpiraš ukrepe ali ne, ali se paseš na C dodatkih, ali si bankrotiral. Ne gre za debate, ali virus je, ni, a sevi so, a pcr deluje, ali rešuje, ne. Vse to so le prve, trenutne posledice vzroka- korakanja v popolno #enoumje, kjer je vsak odklon od prave resnice treba diskriditirati, raztrgati v prafaktorje. Ker se ne spodobi. In marsikatera grozota se je v zgodovini, o kateri seveda nimam pojma, zgodila kot posledica vzroka, kjer je en PRAV postal mnogo bolj pravilen od ostalih prav. In preprosto ni bilo prav misliti kakorkoli drugače kot PRAV.
Zvezda je simbol. Ja, ta rumena, šestkraka.
V mojih očeh je simbol, ki kriči, NE POZABITE. Simbol, ki kriči, da je znak za ALARM, ko le en PRAV postane edini pravi. Simbol, ki kriči po budnosti. Po pozornosti. Simbol, ki opozarja na IZME. Fašizem, komunizem, kapitalizem, neoliberalizem, vsak nosi svoje breme. V vsakem izmu prosperirajo verniki v PRAV. V vsakem IZMU neverniki odnesejo krajšo.
O zgodovini nimam pojma, sem pa dokaj prepričan, da se je moč iz nje marsikaj naučiti. Ups, ne, naučiti se ne bo prava beseda. V zgodovino je moč zreti kot v ogledalo, ki nam v času zrcali možnosti sedanjosti.
Zvezda. PCT? NMJ.
V kompletku. Ja.
In nikoli ne bom sveta videl skozi oči Anne Frank. Vedno ga bom lahko zrl le skozi filter svojega omejenega uma.
A bom še učil?
Seveda bom. A pod pogoji, kjer je virus izkoriščen za cel kup spreminjanja človekovih pravic, NE.
Robert Hönn
Deli naprej ...
Robert Hönn
Robert Hönn

Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi.

Objav: 217